Jest to inwencja naszego Szanownego Kolegi Mileniuma! O to co chce wam przekazac.... wszelkie prawa zastrzezon Tworca : milenium
Klub Miłośników POWER LVL (w skrócie KMPL )
Ja niżej wpisujący się na poniższą listę, oświadczam, że jestem człowiekiem honoru i dobrej woli. Uczynię, co w mej mocy, aby pomóc swym siostrom i braciom walki w zdobyciu jak najwyższej pozycji w rankingu a tym samym samemu być wywyższony przez nich samych.
Proponowana godzina naszego spotkania to 21.30. W miarę możliwości uprasza się głównego zainteresowanego o wcześniejsze znalezienie przyjaznego spocika. Proszę też podać do wiadomości ogółu jeśli posiadamy RC .
A teraz trochę spraw technicznych:
- dodajemy post ( forma dowolna) jednak żeby zawierał ile tych powerów chcemy, czy w terminie wynikającym z zgłoszenia czy mamy upatrzony konkretny termin i czy mamy RC, np. Ja wielki rycerz xxx zgłaszam chęć uczestnictwa w tym szczytnym przedsięwzięciu , liczba powerów 3 (słownie trzy
), RC brak (jeśli będzie potrzebny zakupię).
I tak zrobi nam się oto taka lista (edytowana prze ze mnie)
- xxx 3 plvl
- yyy 1 plvl
- zzz 1 plvl ( dd.mm.rrrr)
- aaa 2 plvl posiadam RC
- ......
Ośmioro nas i ten świat należy do nas . Mniej też nie jest źle, ponieważ mając stały „pień” dużo łatwiej poszukać resztę pt.
I tak to w pierwszej kolejności plvl ma xxx, potem yyy i tak aż do końca listy, jednak każdy po jednym. Potem wracamy do początku a ja edytuje główny wątek i zmniejszam liczby powerów. Czyli będziemy mieć:
- xxx 2 plvl
- zzz 1 plvl ( dd.mm.rrrr)
- aaa 1 plvl posiadam RC
- ......
Jak widać yyy juz nie ma powerów ale jako że kierujemy się w naszym klubie pobudkami wyższymi i mamy na względzie nasze dobro wspólne a nie tylko własne, rozumiem że szanowny yyy będzie dalej uczestniczył w powerach. Bogowie tkają nam nieznaną przyszłość, może kiedyś sam wystąpi z wnioskiem o 10 . Jeżeli ktoś poda termin to nie zależnie od listy zabieramy się za niego
o ile oczywiście nie jest to dzień za dniem bo w takim wypadku kolejka obowiązuje
. Może się zdarzyć że wszyscy wyrażą chęć kolejnego powera co zapewne w dużej mierze przyspieszy proces
Jak ktoś nie może nie będzie nikt miał tego oczywiście za złe.
Zapraszam też ludzi, którzy nie planują póki co powerów z różnych przyczyn jednak nie jest im obojętne dobro gildii a tak bardziej po ludzku , to pomóc bo sami nie damy rady
.
Z poważaniem milenium
PS. To tylko projekt i wszelkie sugestie poprawki, uwagi krytyczne też są mile widziane. Jak już się wypowiecie startujemy!!!
PS2. Jak komuś powyższe me sformułowania odpowiadają może się już zapisać !
Nie ma ważniejszego zadania na świecie, jak bycie miłym i pełnym uroku.
Krzewić radość dokoła siebie, promieniować szczęściem wokół, rozlewać jasność na ciemnych drogach życia....
Czyż nie jest to wyświadczeniem innym największej przysługi?
Victor Hugo
Pozwolę tu ostudzić mój zapał co do tego pomysłu Jak zwykle siedzę w pracy i człowiek ma w końcu czas cos przemyśleć i przeanalizować
Zazwyczaj gdy coś napiszemy zdaje nam się że nie ma lepszego arcydzieła na świecie jednak na drugi dzień lub później emocje opadają i bardziej krytycznie spoglądamy na swe dzieło
Może parę surowych faktów.
Podstawowe założenia 8 osób, 30 dni w miesiącu (nie piszcie że miesiące mają też 28 i 31 dni , przyjmuje kryteria najmniej sprzyjające). Wtedy mamy 3,75 powera na swoją postać poświęcając 30 godzin.
Przy 2 powerach dziennie mamy 7,5 powera na twarz jednak poświęcamy aż 60 godzin.
W mej zakutej hełmem głowie (jako żem rycerz ) pada pytanie
czy gdybym sam 30 godzin bił powiedzmy hegemony w Tombie na eskach i lilii nie wbiję więcej expa ?
Tak mi się wydaje (może się mylę ? ) że w 3 godzinki 120 esek zejdzie, czyli 4 powery w własnym wykonaniu to 12 godzin. Nawet jeśli 120 esek zejdzie w 4 godziny to mamy 16 godzin a nie 30
. Fakt że tygrysiej lilii zejdzie znacznie więcej
Sprawa wygląda nie co bardziej optymistycznie (w moim mniemaniu) gdy grupa zawiera osoby które chcą powerów i część osób które nie chcą a pomagają Wtedy przy 30 dniach mamy 7 no może co nie którzy 8 powerów. Jednak wymaga to dziennego zaangażowania i zgrania. Niestety co człowiek zaplanuje Bogowie Iris kreślą
Każdemu coś może wypaść (urodziny , żona lub rodzice nie pozwolą załączyć kompika
praca itd.) . Więc ilość powerów w miesiącu za pewne spadnie. Coś mi tam jeszcze świta w mej czaszeczce, ale to następnym razem.
I co Wy na to Koleżanki i Koledzy ?
musze kończyć bo szefowi nie daje spokoju że z takim zaangażowaniem pisze jakiś dokument i to dwoma rękami a nie jednym paluchem i od nie chcenia ;p
Moim zdaniem powinnismy wyodrebnic dwie grupy plv. Którzy beda na forum online i beda z niego kozystac. Dajmy na przyklad kilka gildi.
mamy 8 osob ktore maja chec plv co nie mmiara. Zawsze zdarzy sie ze ktos nie moze w tym czasie lub cos innego mu wypadnie. Zanato zdarza sie rownierz
osoba w gildi ktora tez chce plv. Lecz nie tak intensywny co osoba z 100 lvl. Gdyby utworzyc dwie grupy z osobami rezerwowymi. Bylo by calkiem niezle. Ja nie robie plv ale pomagam,
mysle ze to juz stawia was w dobrej sytuacji. Jest tez duzo takich ludzi ktorzy chca tylko pomoc na RZECZ NASZEGO SOJUSZU!!!!!!!!!
Jak kazdy członek AW pragnacy aby nasza Gildia oraz Gildie sojusznicze urosły w siłe i staneły obok siebie w najwarzniejszych bitwach walczac o prawde i honor pragne z całego serca pomóc w KMPL. Moze nie bedziemy najsilniejsi w LC ale liczy sie przyjazn ktora nawiazujemy ona umila nam godziny gry, i sprawia ze gra staje sie jeszcze atrakcyjniejsza. W imieniu całego AW zapraszam wszystkich do KMPL
Pozdrawiam Gregor91